2 Mayıs 2009 Cumartesi

ORMANLAR İÇİNDE İKİ KARDEŞ


orjinal adı : two brothers

Tür : Macera / Dram
Yönetmen : Jean Jacques Annaud
Senaryo : Alain Godard , Jean Jacques Annaud
Müzik : Stephen Warbeck
Yapım : 2004, Fransa / İngiltere ,

Angkor ormanlarının kalbinde, unutulmuş bir tapınağın kalıntıları arasında doğan iki kardeş, tüm dünyadan uzak mutlu bir yaşama başlar. Yavru kaplanlar anne ve babalarının tutkulu ve cesur bakışları altındadırlar. Ne var ki 1920'lerin başında Batı dünyasında moda olan Asya'nın hazinelerini keşif tutkusu onların yaşamını da etkileyecektir.dünyanın öbür ucundan kalkıp gelen hazine avcıları bu iki afacan kardeşe rastladığında onları yakalamaktan kendilerini alamaz. Kardeşlerden biri sirke satılır; diğeri ise bir prensin sarayına. Ama kader onları yıllar sonra bir arenada karşı karşıya getirecek. Dövüş esnasında birbirlerini tanıyacak ve birlikte kaçacaklar. Türk sineması tadında olan bu yapıt hayvanlar aleminin içinde de bir Yeşilçam olduğunu bizlere gösterir.


Ayı'dan 16 yıl sonra, usta sinemacı Jean-Jacques Annaud, yeni bir uzun metraj ile hayvanların olağanüstü dünyasına çeviriyor kamerasını. 2004 yılında gösterime giren bu film ne yazık ki ülkemizde hiçbir sinema şirketi tarafından kabul görmemiş ve maalesef ülkemizde gösterime girememiştir.
Gerçek kaplan seslerinin kullanıldığı bu filmi bir şekilde bulup izlenemizi şiddetle tavsiye ederim ve garanti veririm ki kaplanları daha çok sevecekseniz.

Hiç yorum yok: