4 Eylül 2011 Pazar

Kebabın Anavatanındayım.

Yolum Adanaya düştü bu bayram. gitmişken yöresel tatlar tatmamak olmaz tabiki. yabancı bir şehire gittiğimde oraya ait bir şey yiyeceksem eğer oradaki en iyi yerde yemek lazım gelir. yoksa tadını alamaz anlayamaz insanoğlu. Adanaya gelmişken de ADANAKEBAB yememek olmaz dedik. Barajdaki en iyi ve kimilerine göre Adananın en iyi kebapçısı ONBAŞILAR KEBAP'a 8 kişilik rezervasyonumuzu yaptırdık. yemek saati olarak 7yi belirledik ve başladık beklemeye...

Saat 18:30 civarında ONBAŞILAR KEBAP'ın yolunu tuttuk. mekan yaklaşık 2 yıl önce yeniden hizmete girmiş ve tepeden tırnağa heryerini yenilemişler. baraja bakan yerde masamız hazır.Lokantanın sorumlu müdürü İngiliz Mehmet bizi kapıda karşılıyor.Masamıza geçip siparişlerimizi veriyoruz ve adanalarımızı beklemeye koyuluyoruz. Burada servis açılırken çay bardakları da yemeğe başlamadan önce masada yerini alıyor ve termos içinde demleme çaylar hazır bulunduruluyor.


...Ve şölen başlıyor. şehir efsanesi olarak bildiğimiz 'masada boşyer kalmıyor' cümlesi kulaklarımda çınlamaya başlıyor... Sırasıyla -Ramazan olması sebebiyle- İftariyelikler, çoban salata, haydari, çiğköfte, pişmiş soğan, patlıcan salata, nane ve maydonoz geliyor.
 

Bu kadar mezeden sonra gözümüz sofranın kralını beklemeye koyuluyor. beklerken dayanamayıp ocakbaşına gidiyorum. İngiliz Mehmet büyük bir içtenlikle bütün mutfağı gezdiriyor bize. her çalışanın bir lakabı olduğundan bahsediyor ve başlıyor tek tek saymaya... Mutfakta kızaran etleri görünce sabırsızlanıyoruz haliyle ve doğru masamıza gidip beklemeye koyuluyoruz. bu sırada top atılıyor ve çorba servisi de başlıyor. tereyağlı mercimek çorbasını porselen tabaklara servis ediyorlar. büyük bir iştahla çorbalarımızı içip daha da sabırsızlanıyoruz.


Büyük  bir iştahla Adana Kebabı afiyetle mideye indirmiş bulunmaktayım. AdanaKebap'ın resmini çekmedim. Çünkü gittiğinizde kendiniz görün istedim.

Kısa ve öz olarak sonuç: Kebap Adana'da yenir ;)


                                                                                                        28.08.2011 Onbaşılar kebap - Adana

1 yorum:

hıhım dedi ki...

aman üstadım beni adanaya götürmeyi boynunun borcu ilan ettim, biline!